Vieren koeien kerst?

 

Melkveebedrijf van Breugel te Sterksel in Zuid Oost Brabant geeft u de mogelijkheid om tussen 21 en 24 december of van 25 t/m 31 december 2008 een bedrijfsbezoek te combineren met een actieve winterwandeling.  Klik hier voor meer informatie.

 

Koplopers aan tafel bij Minister Gerda Verburg

 

Nieuwsgierig, creatief en mouwen omhoog!

Op 23 januari 2008 zaten een 20-tal koplopers in de Nieuwspoort te Den Haag, waarvan een 6-tal direct aan tafel bij minister Gerda Verburg van LNV. De koploper-ondernemers die waren uitgenodigd werken op een breed LNV terrein: Alternatieve eiwitbronnen (insecten), Volwaardkip, Duke of Berkshire (varkensvlees)functional foods,  bio energie. Ook de inititatiefnemer van dit Ontmoet & Groet portaal was n van hen!

Mw. Gerda Verburg liet de innovatie agro-ondernemers aan het woord over hun weg op het pad naar nieuwe produkten en ontwikkelingen. Ze polste ook zeer duidelijk of we tevreden zijn met de houding, kennis en ondersteuning door LNV. De verbeterpunten mochten we zelfs tot een wensenlijst formuleren.

Het was een prettig gesprek met een zekere informele sfeer, de gesprekspartners spraken dezelfde taal en vulden elkaar aan.  De wensenlijst bevat geen roep om nieuwe subsidieregelingen, juist wl een andere opstelling van de vaak bureaucratische omgeving (gemeenten,provincie,overheid). 

Na afloop van het gesprek presenteerde Mw. Gerda Verburg het boekje "Nieuwsgierig, creatief en mouwen omhoog" met daarin 16 verhalen van inmiddels vergevorderde innovaties. U kunt dit boekje bestellen via infotiek@minlnv.nl

 

 

Heeft u een leuk nieuwtje?

Laat het weten via info@ontmoetgroet.nl